Festivalul Naţional de Literatură Religioasă Tânără- ediţia I

În luna iunie a acestui an a avut loc la Bucureşti “Festivalul Naţional de Literatură Religioasă Tânără”- ediţia I, eveniment organizat şi susţinut de Târgul Internaţional de veşminte, icoane, cărţi şi obiecte bisericeşti (T.O.B.) şi revista „Lumea credinţei”. Festivalul şi-a propus să încurajeze, să susţină şi să premieze încercările de valoare ale tinerilor creatori de literatură religioasă şi prin aceasta să revigoreze în perspectivă literatura şi gustul pentru literatura creştină în ţara noastră.

Festivalul s-a desfăşurat pe mai multe categorii de creaţie: poezie, povestiri creştine, eseu, dramaturgie religioasă şi Patericul pentru copii sau “Cum s-au întalnit copiii cu Dumnezeu”, lucrările fiind selectate pe grupe de vârstă: 6-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani.

Din juriu au făcut parte dl. Răzvan Bucuroiu – directorul revistei “Lumea credinţei”, pr. conf.dr. Constantin Necula – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, dl.conf.dr. Vasile Timiş – Inspector General de Religie în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dl. Leon Magdan – autor de literatură religioasă pentru copii şi jurnalist, prof. Mona Şerbănescu – director la Şcoala si Grădiniţa “Anastasia Popescu”, dl. Andrei Epure– proiect manager TOB.

În urma analizării tuturor lucrărilor participante, au fost desemnaţi câştigătorii acestui festival. În ziua de vineri 13 iunie 2008, ora 13.00, va avea loc premierea festivă în cadrul ediţiei internaţionale a TOB 2008, la pavilionul Romexpo din Bucureşti. Lista câştigătorilor a fost publicată în revista “Lumea credinţei” din luna iunie. Premiile ce se acordă câştigătorilor constau în excursii, pelerinaje, premii în bani, cărţi şi obiecte bisericeşti.

La secţiunea eseu, premiul I a fost acordat elevei Andrei Cristina, elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Slobozia.

Târgul Internaţional de veşminte, icoane, cărţi şi obiecte bisericeşti (T.O.B.) aflat la a III-a ediţie, este cea mai importantă manifestare de acest gen din ţara noastră, reunind artişti plastici, editori, restauratori şi maeştri în realizarea obiectelor bisericeşti din ţara şi de peste hotare. În cadrul ediţiei din acest an, au fost organizate şi alte manifestări culturale, conferinţe, lansări de carte şi alte evenimente.

Reclame

One Response to Festivalul Naţional de Literatură Religioasă Tânără- ediţia I

  1. CRISTEA OANA spune:

    cristea oana, 14-06-2008 19:21
    Buna,ma numesc Cristea Oana,sunt eleva in clasa a X-a E,Colegiul Tehnic”Dimitrie Leonida”Iasi si am participat la Festivalul Naţional de Literatură Religioasă Tânără,la categoria 15-18 ani,nu am putut ajunge la premiera si sunt trecuta la rubrica de castigatori in revista Lumea Credintei(iunie2008)va rog sa-mi spunet-ti cum pot intra in posesia premiului.Va rog sa-mi raspunde-ti la acest mesaj contactandu-ma pe (yo_scumpik_4u@yahoo.com).VA MULTUMESC!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: