„Săptămâna excelenţei în educaţie” – Slobozia, 25 septembrie 2008

Astăzi, 25 septembrie 2008, într-un cadru festiv şi în prezenţa a numeroşi oficiali şi invitaţi, a avut loc Festivitatea decernării diplomelor de excelenţă elevilor şi profesorilor îndrumători, pentru rezultatele deosebite obţinute la Olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale. Ceremonia de decernare a olimpicilor ialomiţeni a debutat cu ascultarea Imnului de stat al României, moment de mare încărcătură emoţională pentru cei prezenţi. Au urmat apoi discursurile reprezentanţilor autorităţilor locale – Prefectura Judeţului Ialomiţa, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ialomiţa, Consiliul Judeţean Ialomiţa. Au luat cuvântul şi reprezentanţi ai elevilor olimpici, precum şi din partea profesorilor îndrumători. Prefectul Judeţului Ialomiţa a transmis mesajul de felicitare al Primului Ministru al ţării noastre, pentru toţi cei ce au obţinut rezultate de excepţie la concursurile şi olimpiadele şcolare.Din partea Guvernului României, d-na Cristina Pocora – Secretar de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul, a felicitat elevii şi dascălii pentru rezultatele meritorii care fac cinste şcolii româneşti. Toţi  vorbitorii au exprimat satisfacţia deosebită că Şcoala românească, în ciuda transformărilor care o afectează în această perioadă de tranziţie a societăţii, reuşeşte să promoveze tineri de o valoare certă, talente autentice, oameni pe care se poate clădi viitorul ţării noastre. S-a exprimat totodată speranţa că aceste performanţe vor constitui un real imbold pentru realizări şi mai mari, pentru cât mai mulţi absolveţi bine pregătiţi şi o mai bună creştere a şcolii româneşti, în conformitate cu speranţele tuturor românilor şi cu nevoile şi exigenţele întregii societăţi româneşti.

 

Un moment mult aşteptat a fost cel al premierii. Olimpicii ialomiţeni – elevi şi profesori – au primit diplome de excelenţă şi flori, pe fundalul sonor răsunând acordurile Odei bucuriei.

Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic susţinut de elevi ai Liceului de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia.

Foto: Premiaţi olimpici de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia, judeţul Ialomiţa, alături de profesorii îndrumători

Şi anul acesta Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia a avut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele naţionale, prin numeroase premii şi menţiuni. Toate acestea reflectă statutul meritoriu al acestei şcoli de elită a învăţământului ialomiţean, şcoală ce a dat de mai bine de 40 de ani generaţii întregi de elevi, dar şi profesori deosebiţi, oameni cu vocaţia performanţei şi a dăruirii, pentru această misiune nobilă cum este cea de dascăl – slujitor al şcolii şi al ţării.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: