Moaştele Sfântului Apostol Pavel aduse la Bucureşti (23-28 octombrie)

Joi, 23 octombrie 2008, în jurul orelor 10, au fost aduse în România moaştele Sfântului Apostol Pavel, de către o delegaţie din partea Bisericii Greciei, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Panteleimon, Mitropolit de Veria. Acestea au fost purtate în procesiune până la catedrala Patriarhală,  fiind întâmpinate de o mulţime de credincioşi care aşteptau la poalele Dealului Mitropoliei. Sfintele moaşte au fost aduse la Catedrala Patriarhală şi aşezate în baldachinul special amenajat pe Dealul Patriarhiei, alături de moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena – ocrotitorii Catedralei Patriarhale, pentru a fi venerate de credincioşi până în seara de 28 octombrie 2008. În 29 octombrie 2008, dimineaţa, se vor întoarce în Grecia. În Aula Magna „Teoctist – Patriarhul” din Palatul Patriarhiei a avut loc o Conferinţă teologică cu tema: „Sfântul Apostol Pavel, autor de scrieri biblice citite în Sfânta Liturghie”.

Sfântului Apostol Pavel este socotit cel mai mare misionar al Bisericii lui Hristos şi autorul celor mai multe scrieri biblice citite în cultul ortodox – epistolele sale. După Mântuitorul Iisus Hristos – Învăţătorul Învăţătorilor – Sfântul Apostol Pavel este, socotit cel mai mare învăţător al Evangheliei iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni.


Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Pavel în România în acest an se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Anul jubiliar 2008 – Anul Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii şi aniversării a 2000 de ani de la naşterea Sfântului Apostol Pavel.


Reclame

2 Responses to Moaştele Sfântului Apostol Pavel aduse la Bucureşti (23-28 octombrie)

  1. Danut spune:

    La 11 km de craiova in comuna Predesti se construieste Manastirea Sfanta Tecla, unde se afla moastele ei, dar mai exista si altele in total 22 de sf moaste.Pentru detalii si donatii manastirea_sfanta_tecla@yahoo.com

  2. Alex Androne spune:

    Mulţumim pentru vizită şi înformaţii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: