Intrarea Maicii Domnului în Biserică (21 noiembrie)

intrarea_maicii_domnului La începutul Postului Crăciunului, Biserica a rânduit o sărbătoare închinată tocmai Aceleia prin care a fost posibil miracolul dumnezeiesc al Întrupării Mântuitorului acestei lumi. O sărbătoare prin care o preacinstim pe Sfânta Fecioară Maria, Cea care avea să devină Maica Domnului nostru Iisus Hristos. O fiinţă preacurată, o fiinţă sfântă, întru care cea de-a doua persoană a Treimii celei dumnezeieşti, s-a sălăşluit şi a luat firea noastră omenească. Alegerea Mariei nu a fost una întâmplătoare. Trecuseră atâtea generaţii de oameni până ce avea să se ivească „cea plină de har” – „vasul cel ales”  dintru care Cel necuprins a luat trup omenesc. Nu putem să nu o cinstim pe Maica Sfântă, pentru că ei îi datorăm atât de mult şi în primul rând pe Mântuitorul – pe Acela pe care L-a zămislit ca om în pântecele său preacurat. Ea însăşi a fost rodul rugăciunii şi al dăruirii părinţilor săi – Ioachim şi Ana – oameni drepţi înaintea lui Dumnezeu. După îndelungate rugăciuni şi juruinţe, cei doi au primit un dar ceresc – pe Maria – „cea frumoasă”, cea binecuvântată, cea dăruită de Dumnezeu. Au aşteptat mulţi ani, dar aşteptarea lor a fost una binecuvântată. Au primit mai mult decât un dar, mai mult decât un copil: au primit din plin binecuvântarea dumnezeiască!  Au primit cu bucurie pe prunca Maria, dar nu au uitat că au făgăduit-o lui Dumnezeu.

Când a împlinit vârsta de trei ani, pe Maria au luat-o părinţii ei şi au adus-o la templul din Ierusalim. Şi, împlinindu-şi făgăduinţa lor, au închinat-o pe fiica lor lui Dumnezeu Celui ce le-a dăruit-o; şi au dat-o pe ea preoţilor şi mai ales lui Zaharia, arhiereului celui de atunci. Acolo, la templul lui Dumnezeu, Fecioara Maria a rămas doisprezece ani, învăţând cele dumnezeieşti, sporind în creşterea duhovnicească, pregătindu-se de marea misiune care avea să-I fie încredinţată. A locuit în templul din Ierusalim, Aceea care avea să devină ea Însăşi un templu al dumnezeirii, dintru care ne-a răsărit nouă, oamenilor, Mântuitorul sufletelor noastre.

Înainte de praznicul Naşterii Mântuitorului, se cuvine să ne aducem omagiul şi preacinstirea noastră Maicii Sfinte – Celei ce va rămâne de-a pururi un model de sfinţenie, model de Mamă rugătoare şi sprijinitoare a noastră înaintea lui Dumnezeu. Amintirea acestui moment sfânt din viaţa Maicii Domnului trebuie să ne fie un îndemn puternic de a căuta să urmăm această cale a bunătăţii, a iubirii, a sfinţeniei – Calea vieţii veşnice alături de Dumnezeu.

sa_intrarea

Reclame

2 Responses to Intrarea Maicii Domnului în Biserică (21 noiembrie)

  1. Este timpul sa ne intoarcem fata mai mult spre Dumnezeu,,pana nu este prea tarziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: