„Doamne, ce să fac?”

 cross-celtic Duminica a 30-a după Rusalii ne reaminteşte un episod plin de semnificaţii din timpul activităţii Sale mântuitoare. Este vorba despre o întâlnire cu întrebări şi răspunsuri. Nu orice fel de răspunsuri, ci răspunsuri de viaţă. Răspunsuri pentru viaţa veşnică. Şi totul a plecat de la o întrebare atât de firească: „Doamne, ce să fac?”  O întrebare pe care toţi ar trebui să ne-o punem înaintea Domnului. Şi nu doar să punem această întrebare, ci şi să privim numai în direcţia pe care El ne-o arată, fără să mai zăbovim uitându-ne în urmă, după cele atât de trecătoare şi inutile în ceasul decisiv al vieţii noastre. Să privim spre veşnicia Iubirii lui Dumnezeu! Aceea este adevărata bogăţie la care să râvnim. Iată cum relatează Sfântul Luca acest episod:

Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îţi lipseşte: Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. Şi văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăţia lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu. Zis-au cei ce ascultau: Şi cine poate să se mântuiască? Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu
(Luca 18, 18-27).

Reclame

4 Responses to „Doamne, ce să fac?”

 1. Liudmila spune:

  Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine!“ – afirma sloganul zilei…

  …Sunt in mare dilema. Si in cuptor. Am si atatea „dosare” inaintea Lui. Imi pun aceasta intrebare: „Doamne, ce sa fac?” Poate cineva sa-mi spuna?

  • Alex Androne spune:

   Asa este, Liudmila. Cu asemenea indemnuri suntem „ademeniti”. Raspunsul? ….
   „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!”. Clar, nu? Mai greu sa si intelegem mereu ca acesta este singurul drum…

 2. marius spune:

  Daca intrebarea e Doamne ,ce sa fac? atunci ar trebui sa astept raspuns de la EL. Nu?ai incredere,EL raspunde celor ce au urechi de auzit…:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: