Să spunem NU violenţei!

Vineri 5 decembrie a.c., în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia a avut loc o acţiune pe tema „Să spunem Nu violenţei!”. Au participat elevii claselor a XII-a C şi a XII-a H. Au fost prezentate o serie de materiale multimedia (fotografii, videoclipuri şi o piesă de teatru tematic), pe marginea cărora s-au realizat discuţii, comentarii. Din partea Direcţiei Muncii – Sectorul Protecţia femeii – d-na Moroianu Georgeta a prezentat un material despre problema violenţei domestice în societatea românească şi modalităţile concrete care se întreprind pentru combaterea acestui grav flagel, atât la nivel naţionalm, cât şi local. Au fost menţionate date statistice din ţara noastră şi din Europa. În intervenţiile lor, elevii au subliniat că violenţa este o problemă gravă, pentru rezolvarea căreia trebuie întreprinse numeroase eforturi, pentru ca societatea românească să elimine acest factor ce sporeşte numărul problemelor sociale grave. Şcoala trebuie să fie mereu un factor al educării tinerilor în spiritul înţelegerii, al toleranţei, al unui comportament civilizat. În spaţiul şcolar nu trebuie tolerate niciun fel de manifestări violente, necivilizate. Ora de religie îşi propune să transmită, prin formele ei specifice, un mesaj al iubirii creştine, al respectului faţă de fiinţa umană, al combaterii abuzurilor de orice fel şi a formelor prin care se perpetuează neînţelegerile şi conflictele dintre oameni atât în mediul familial, cât şi în întreaga societate.

dsc05487

În spiritul apropiatelor Sărbători creştine de iarnă, în finalul întâlnirii cei prezenţi au cântat împreună colindul „O, ce veste minunată!” – un mesaj creştin de pace şi bună înţelegere.

dsc05489

05122008512

Reclame

2 Responses to Să spunem NU violenţei!

 1. A.Dama spune:

  Mă bucur pentru iniţiativa voastră! Am parcurs mai multe materiale legate de violenţa infantilă şi am ajuns la concluzia că subiectul se poate trata foarte bine chiar de la vârste mai fragede, nu doar în clasele terminale.

  Se întâmplă chiar în şcoli atâtea rele datorate violenţei elevilor. Sunt şi din acelea neintenţionate, dar altele sunt făcute cu intenţie.

  Trebuie avertizaţi încă de când ajung să priceapă ce e bine şi ce e rău că există consecinţe ale pornirilor lor.

 2. Alex spune:

  Mulţumesc mult pentru apreciere, A.Dama! Este doar un mic pas. Pentru rezolvarea acestei probleme extrem de grave, trebuie făcuţi mult mai mulţi paşi Şi încă de la vârste fragede, ai dreptate! Dacă pentru fiecare etapă de creştere se vor face eforturi, atât de către şcoală, dar mai ales de către părinţi, am avea oameni mai educaţi şi mai atenţi la impulsurile violente pe care vor şti să le elimine, să le controleze, să le stăpânească. E păcat că vedem atâta răutate, ne-iubire, violenţă şi moarte în jurul nostru. Şi mai păcat este că noi, oamenii, nu ne dorim mai multă iubire şi bucurie în viaţa noastră. Ne irosim în răutăţi sterile.
  Este atât de necesar să încercăm fiecare să facem şi mai mult pentru binele tuturor. Pentru lumea aceasta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: