Să nu uităm niciodată – Timişoara, decembrie 1989

A fost odată Revoluţia de la Timişoara. Şi au fost eroii care au murit ca nişte martiri pentru libertate, pentru demnitatea acestui popor. Şi au fost evenimente crâncene, cum nu ne-am putut închipui că se pot întâmpla vreodată aici, la noi. Au fost zile de spaimă cumplită, de strigăte disperate, de nebunie, de durere, de credinţă, de speranţă. Au fost clipe de renaştere prin jertfă a unui popor ţinut atâta amar de vreme în întunericul unei dictaturi inumane, degradante. Au fost zile în care oamenii din acestă ţară au redescoperit eroismul, curajul de a înfrunta cu mâinile goale un regim represiv, străin de sufletul acestui neam. Au ieşit în stradă, cu mic cu mare şi au strigat din tot sufletul: „vom muri şi vom fi liberi!”. Şi au readus libertatea unui popor întreg! Au adus-o cu preţul vieţii multora dintre ei. La fel ca martirii creştini de acum aproape 2000 de ani.

timisoara_1989

A fost odată 17 decembrie 1989 şi a fost la Timişoara. Acolo a început totul. Şi de acolo în toată ţara. Şi au trecut de atunci 19 ani… Cei ce s-au născut după 1989 nu ştiu exact ce-a fost atunci. Dar trebuie să ştie! Trebuie să li se spună. Trebuie să afle! Pentru că sângele acelor martiri este şi acum în pământul pe care ei au căzut şi strigă, cerându-ne să nu-i uităm. Să-i pomenim în rugăciunile noastre. Să-i păstrăm vii în inimile noastre. Cu veşnică recunoştinţă pentru sacrificiul lor.

Nu trebuie să uităm niciodată!

revolutie-1989

Reclame

8 Responses to Să nu uităm niciodată – Timişoara, decembrie 1989

 1. […] • Să nu uităm niciodată – Timişoara, decembrie 1989 […]

 2. Alin spune:

  M-am nascut dupa 89′ si trebuie sa recunosc ca Revolutia nu are aceiasi insemnatate ca pentru cei care au trait acele vremuri. Atata timp cat in scoli Revolutia, comunismul, sunt doar doua lectii banale la istorie, iar bunicii ne povestesc despre „maretia” lui Ceausescu, e greu sa realizezi cu adevarat sacrificiul acelor oameni pentru libertate. Va astept pe blogul meu sa cititi articolul meu despre Craciun si astept si un articol din partea dumneavoastra pe aceasta tema 😀 Craciun Fericit

 3. As vrea sa traiesc in acele vremuri, eu m-am nascut in ’97 iar la scoala nu se face asa ceva si asta chiar as vrea sa se intample.

 4. e si o vorba Azi in Timisoara maine in toata tara

  • A. Androne spune:

   Mulţumesc mult, dragă Mircea, pentru linkul indicat. Despre poze….nu cred că mai pot spune ceva! Cuvintele nu mai au nicio putere. Sunt imagini cumplite, mărturii cutremurătoare ale unor evenimente sângeroase care nu trebuie uitate niciodată! Mai ales tinerelor generaţii, toate acestea trebuie făcute cunoscute, pentru ca şi ei SĂ ŞTIE! Să ştie care a fost preţul libertăţii pe care au primit-o şi pe care, uneori, nu ştiu cum să o preţuiască la adevărata ei valoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: