Olimpiada de Religie

Printre schimbările de după 1989, un rol deosebit l-a avut reintroducerea orei de educaţie moral- religioasă în şcoală. Dacă la început, această oră a fost privită cu multă reticenţă, fiind chiar respinsă de către unii oameni, cu timpul, această disciplină – Religia –  şi-a recâştigat respectul ce i se cuvine, înţelegându-se tot mai bine rolul pe care îl are în educarea tinerei generaţii şi în formarea unor caractere puternice, a unor personalităţi armonioase. Educaţia moral-religioasă nu înseamnă îndoctrinare, ci cultivarea armonioasă a valorilor creştine în viaţa tinerilor care vor clădi viitorul acestei ţări.

dsc06119

Elevi ai Colegiului „Mihai Viteazul” la Olimpiada de Religie

dsc06121

Anul acesta s-a organizat pentru prima oară la nivel naţional Olimpiada de Religie. Un concurs în care elevii vor căuta să arate modul în care şi-au însuşit cunoştinţele moral-religioase pe tot parcursul anilor de şcoală. Si la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia, în ziua de miercuri 18 februarie 2009 s-a desfăşurat faza pe şcoală a Olimpiadei de Religie. Cei care vor obţine rezultatele cele mai bune, vor participa la faza următoare – cea judeţeană, care se va organiza în luna martie.

Toate aceste competiţii şcolare au rolul de a cultiva interesul elevilor faţă de educaţie şi faţă de valorile spirituale care ne definesc ca oameni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: