Amintirea ultimului clopoţel…

SDC13922

Fiecare dintre noi ne amintim de emoţia primei zile de şcoală. Când, prichindei fiind, ţinând strâns măna mamei, cu multă emoţie în suflet păşeam pentru prima dată pragul şcolii. Locul unde aveam să petrecem unii dintre cei mai frumoşi ani ai vieţii noastre: anii copilăriei şi ai adolescenţei. Câte întâmplări frumoase, câţi colegi, prieteni, învăţători, profesori, oameni dragi! Dar anii trec atât de repede şi dintr-o dată vedem cum în locul prichindeilor de odinioară, au „înflorit” nişte tineri frumoşi, plini de energie şi optimism, gata să ia viaţa în piept cu curaj şi pricepere…

Cel puţin la fel de emoţionantă ca şi prima zi de şcoală, este …ultima zi petrecută pe băncile şcolii. O zi în care impresiile şi emoţiile puternice sunt mai multe ca oricând, când fiecare elev conştientizează că o etapă importantă din viaţa sa tocmai s-a încheiat. Pentru că, dincolo de porţile licelui, se deschid dintr-o dată perspective noi, provocări serioase, viaţa în toate aspectele ei atât de reale…

SDC13924

SDC13935

SDC13942

Şi în acest an, o nouă.promoţie de absolvenţi avea să păşească pe porţile Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia. Vineri, 13 iunie, la orele 8,30 în curtea Colegiului a început ceremonia sfârşitului de an şcolar, marcată de câteva evenimente deosebite: premierea elevilor olimpici care au „cules” o mulţime de premii la olimpiadele şcolare naţionale, concursuri şcolare naţionale şi diverse competiţii de prestigiu, premierea elevilor cu cele mai bune rezultate şcolare, de la fiecare clasă a Colegiului, „ultimul clopoţel” şi ultima intrare a elevilor din clasa a XII-a în sălile de clasă, predarea „cheii succesului” de către elevii dintr-a XII-a către „bobocii” din clasa a IX-a… precum şi alte momente pline de semnificaţii atât de frumoase.

Înaintea tuturor acestor etape ale zilei de vineri, un moment cu totul emoţionant a fost anunţarea de către domnul profesor Buzu Vitalie – Directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia – a faptului că doi dintre cei mai de seamă dascăli ai celei mai prestigioase şcoli ialomiţene, se vor retrage la pensie după zeci de ani de muncă susţinută şi realizări remarcabile. Este vorba de doamna Istrate Ioana profesor de chimie cu realizări de excepţie, care din 1972 şi până în prezent a activat numai în cadrul Colegiului „Mihai Viteazul” şi domnul Antonescu Gheorghe – eminent profesor de limba şi literatura română. Rezultatele obţinute în atâţia ani de muncă la catedră, cu dăruire şi pasiune, vorbesc de la sine despre aceşti mari dascăli care fac cinste învăţământului românesc. În cuvântul pe care fiecare l-a rostit cu emoţie, cei doi profesori şi-au exprimat bucuria de a fi muncit într-o şcoală care a dat an de an numai elevi cu rezultate remarcabile, atât în plan profesional, cât şi personal. Şi elevii care i-au avut profesori, au mulţumit doamnei Istrate şi domnului Antonescu pentru eforturile pe care aceştia nu au precupeţit să le depună pentru o pregătire de excepţie a atâtor generaţii de elevi.

DSC07610Premii…diplome…

DSC07627„Piticii” de la clasa a V-a ureaza mult succes la Bac colegilor de la clasa a XII-a.

DSC07655„Premiantele”

DSC07659„Ultimul clopotel”

DSC07660

DSC07662

DSC07666

A fost o zi atât de frumoasă, o zi de neuitat, o zi cu emoţii de care absolvenţii de azi îşi vor aminti peste ani mereu cu drag. La fel cum îşi vor aminti de colegi, prieteni, profesori, momente frumoase… şi de şcoala lor dragă.

Reclame

6 Responses to Amintirea ultimului clopoţel…

 1. Valentina de la (fosta) XII G spune:

  Eh…cand m-ati luat in brate si mi-a zburat ceasul de la mana:))))Nu puteam sa termin liceul fara sa va vizitez blog-ul.Tine-ti-o tot asa:)

  Cu „stima si respect” (ca doar am terminat Filologia)

  • Alex Androne spune:

   Valentina, multumesc pentru vizita si pt gandul tau frumos! Te mai astept pe aici cu multa placere. la fel si pe colegii tai. Sunt convins ca vom pastra in suflet o multime de amintiri frumoase din anii petrecuti impreuna la CNMV. Amintiri pe acre le vom evoca cu bucurie peste ani.

   Mult succes tie si tuturor colegilor tai, in tot ceea ce va urma! Un gand bun, cu drag, pentru toti!

 2. Ancuta (X F) spune:

  Anul acesta scolar, religia a fost mai frumoasa, a fost altfel, pentru ca a fost predata intr-o maniera pe care eu am gustat-o de la inceput, in ciuda faptului ca multi dintre colegii mei nu s-au comportat tocmai corespunzator si nu au apreciat eforturile dvs. Sper ca la anul, lucrurile sa se imbunatateasca din acest punct de vedere si sa ne invatati tot timpul Cuvantul Domnului, asa cum ati facut-o si pana acum!
  Va multumesc in numele tuturor colegilor mei!

  • Alex Androne spune:

   Îţi mulţumesc frumos pentru apreciere, dragă Ancuţa. Orele cu voi au fost cu adevărat o plăcere. Sper să reuşim împreună lucruri frumoase şi de la toamnă. Vacanţă plăcută în continuare şi mult succes şi în noul an şcolar.

 3. Lucian spune:

  A iesit la pensie si doamna Istrate? Speram ca si copiii mei sa o prinda acolo…. Va salut si vă felicit pentru munca pe care o depuneţi aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: