A început Postul Crăciunului!

La fiecare sfârşit de an, ne pregătim să întâmpinăm cu bucurie sărbătoarea creştină a Naşterii Domnului. O sărbătoare a bucuriei şi a speranţei, o sărbătoare care ne aminteşte că, din iubire nesfârşită, Dumnezeu S-a făcut om, pentru mântuirea noastră. S-a înomenit, pentru a fi mai aproape ca oricând de noi, copiii Săi.

Se cade să ne pregătim cu toată fiinţa noastră pentru acest mare praznic. Din moşi-strămoşi, postul este un mijloc de curăţire duhovnicească, de înălţare sufletească, de limpezire a gândurilor şi de ordonare a vieţii. O practică străveche, o moştenire de mare preţ, un prilej de a ne întări sufleteşte şi trupeşte, pentru a fi mai buni, mai atenţi cu noi înşine şi cu semenii şi, împreună, cu cele sfinte. Postul înţeles nu doar ca o dietă alimentară, cât mai ales ca efort spiritual de concentrare a eforturilor fiinţei noastre de a pune ordine în viaţă, de a ne apropia cât mai mult de Acela care ne dă tot sensul existenţei. Cum altfel am putea simţi cu adevărat bucuria Naşterii lui Hristos? Ne primenim sufletele şi trupurile, ne curăţim de întinările cele cu voie sau fără de voie, ne îmbrăcăm în haina luminoasă a credinţei, a iubirii şi a speranţei, pentru a-L primi în inimă şi în casele noastre pe Pruncul Sfânt Mântuitor.

Mântuitorul Iisus Hristos ne recomandă ca în timpul postului faţa să ne fie spălată şi luminoasă (Mt. 6, 16-18). Renunţând pentru o vreme la unele alimente, omul se hrăneşte cu mai multă hrană duhovnicească. Punem în prim plan sufletul şi-apoi trupul. Prin post, mâncarea trupească mai puţină este împlinită de hrana duhovnicească şi bucuria sfântă. Astfel că cel ce posteşte nu poate fi decât curat şi luminat la faţă, urmând cuvântului Sfântului Apostol Pavel, care spune: „Bucuraţi-vă pururea!” (I Tes. 5, 16). Nici nu se poate altfel! Creştinul vede şi primeşte marea Iubire de oameni a lui Dumnezeu care ni Se împărtăşeşte tuturor. Postul este asemănat cu o călătorie spirituală spre Betleemul Naşterii Domnului. Asemeni Magilor, ne apropiem pas cu pas de evenimentul unic al Întrupării, moment pe care-l retrăim an de an cu emoţie sfântă.

Să avem un post al Crăciunului binecuvântat! Şi o călătorie duhovnicească plină de bucurie!

Reclame

0 Responses to A început Postul Crăciunului!

  1. pelerin spune:

    O iubim pe Fecioara Maria ,il iubim pe Sfantul Iosif , il iubim pe Iisus. Iubim familiile credincioase . Uram divele vide care sunt irodiade opusul Fecioarei Maria sunt divele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: